Τα φυτά εσωτερικού χώρου που είναι δύσκολο να φροντίσεις

17.06.2022
Τα φυτά εσωτερικού χώρου που είναι δύσκολο να φροντίσεις
Τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να κάνουν ένα δωμάτιο πιο φρέσκο ​​- αλλά μερικά είναι πιο ιδιοσυγκρασιακά από άλλα

Τα φυτά φέρνουν πληθώρα πλεονεκτημάτων στο σπίτι σου: Αναζωογονούν τον αέρα, φέρνουν μια ευπρόσδεκτη πινελιά φύσης στο σπίτι σου και δείχνουν όμορφα. Αλλά ανάλογα με το χώρο και τις συνήθειές σου, το να συμβαδίζεις με ένα επιδέξιο φυτό μπορεί να είναι εντελώς απογοητευτικό.

Πώς να σώσεις ένα φυτό εσωτερικού χώρου

Η ειδικός κηπουρικής Melinda Myers τονίζει ότι ο κύριος λόγος που τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορεί να είναι δύσκολο να τα φροντίσεις είναι ότι το περιβάλλον δεν είναι κατάλληλο, ιδιαίτερα η ποσότητα φωτός και υγρασίας στην περιοχή όπου θέλεις να τα τοποθετήσεις.

Παρακάτω θα δεις τα κοινά φυτά εσωτερικού χώρου που είναι δύσκολο να φροντίσεις:

Φίκος λυράτα
Όλα τα είδη φίκου χρειάζονται φως από όλες τις πλευρές για να επιβιώσουν. Και με κάθε είδους αλλαγή, ρίχνουν τα φύλλα τους", λέει η Myers, κάτι που μπορεί να είναι αποθαρρυντικό. Στους φίκους αρέσει επίσης η υγρασία και το υγρό χώμα, αλλά όχι το πολύ πότισμα.

Φτέρη Βοστώνης (Nephrolepis exaltata)
"Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο - και όταν πέφτουν φύλλα, είναι ένα χάος", λέει η Myers, η οποία σημειώνει ότι σε αυτά τα δημοφιλή κρεμαστά φυτά αρέσει η υγρασία, γι 'αυτό είναι δημοφιλή το καλοκαίρι, αλλά "υποφέρουν στο ξηρό χειμωνιάτικο αέρα". Αν δεν σου αρέσει να διατηρείς το σπίτι σου ζεστό και υγρό - και να έχεις ένα σημείο όπου μια φτέρη της Βοστώνης μπορεί να λαμβάνει συχνό αλλά έμμεσο ηλιακό φως - θα είναι δύσκολο να την κρατήσεις ζωντανή.

Τριανταφυλλιά μινιατούρα
Αυτά τα ζωηρά φυτά σε γλάστρες είναι δελεαστικά, "αλλά υποφέρουν σε χαμηλό φωτισμό και χαμηλή υγρασία, και μετά παθαίνουν ακάρεα αράχνης αν είναι πολύ στεγνά", λέει η Myers. Τοποθέτησε την σε ένα σημείο με υψηλή υγρασία και αρκετές ώρες άμεσου ηλιακού φωτός για καλύτερες πιθανότητες.

Δράκος της Μαδαγασκάρης
Αυτό το φυτό είναι δημοφιλές για εσωτερικούς χώρους, καθώς είναι ψηλό, αλλά συμπαγές. "Χρειάζεται τις κατάλληλες συνθήκες - ελαφρώς υγρό έδαφος και υγρασία - διαφορετικά θα χάσει τα φύλλα του και θα αποκτήσει καφέ άκρες στα άκρα", λέει η Myers.

Αφροδίτη Flytrap
Η Αφροδίτη δυσκολεύεται σε ξηρά, δροσερά περιβάλλοντα όπως τα σπίτια μας. Επιπλέον: Τρώνε ζωύφια, τα οποία οι περισσότεροι από εμάς δε θέλουμε να πετάνε γύρω μας, που σημαίνει ότι είναι δύσκολο να τα πιάσουμε και να τα "ταΐσουμε" στα σαρκοφάγα φυτά.

Γαρδένια
Ενώ οι γαρδένιες είναι υπέροχες, με το μεθυστικό άρωμα και τα λαμπερά πράσινα φύλλα τους, είναι διαβόητα ευμετάβλητες. Η Myers λέει ότι αυτά είναι μερικά από τα πιο δύσκολα φυτά για να κρατηθούν ζωντανά και να ανθίσουν. Τους αρέσει το έντονο φως και το όξινο χώμα, και το χειμώνα που τα σπίτια μας είναι στεγνά και το φως είναι χαμηλό, δεν ευδοκιμούν. Είναι επίσης επιρρεπείς σε όλα τα είδη παρασίτων, συμπεριλαμβανομένων των αλευροφόρων, των αφίδων και των ακάρεων της αράχνης.