Τι θέλουν οι άντρες στα 20+, στα 30+, στα 40+

04.09.2006
Θα το έχετε παρατηρήσει, κάθε φορά που περνάτε μπροστά από μια παρέα αντρών δεν μπορούν να αντισταθούν στον πειρασμό να σας σκανάρουν με το βλέμμα τους από πάνω μέχρι κάτω. Σίγουρα αναρωτιέστε: μα δεν μεγαλώνουν ποτέ; Δεν βλέπουν πέρα από την εξωτερική εμφάνιση που στο κάτω κάτω είναι απλώς επιφανειακή; Κάθε γυναίκα θέλει έναν άντρα που θα τη θαυμάζει για κάτι παραπάνω από τις ιδανικές διαστάσεις. Υπάρχει ελπίδα...

Από τη Νέλλη Παρασκευοπούλου

Μετράει η ποσότητα!
Για την πλειοψηφία των 20άρηδων η πρώτη σκέψη είναι «θέλω να κοιμηθώ μαζί της», μ αυτόν τον τρόπο απορρίπτεται αμέσως το 70%. Σ αυτή τη φάση της ζωής του ένας άντρας δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για μια μόνιμη σχέση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σ' αυτή την ηλικία προτεραιότητα έχει το κυνήγι της επιτυχίας και της επαγγελματικής αποκατάστασης. Όσο για τις γυναίκες... όσες περισσότερες τόσο καλύτερα. Ο εικοσάρης θέλει μια όμορφη γυναίκα δίπλα του, ένα στολίδι για να κάνει το κομμάτι του, να δείξει τι αξίζει.

Καθώς όμως ο εικοσάρης ωριμάζει, αρχίζει να μαθαίνει από τις εμπειρίες του. Αφού φάνε τα μούτρα τους με μερικές σκληρές γυναίκες, αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι η εμφάνιση δεν μετράει πάνω από όλα. Χωρίς φυσικά να αδιαφορούν για την ομορφιά, αρχίζουν να ψάχνουν περισσότερο την ουσία και τη συναισθηματική κάλυψη.

Σταθερότητα και ισορροπία
Σ αυτή την ηλικία ένας άντρας έχει πλέον καταλάβει ότι μπορεί μια πανέμορφη γυναίκα να τον μαγνητίσει ερωτικά, αλλά σε τελική ανάλυση εκείνο που θα κρατήσει το ενδιαφέρον του είναι η... φαιά ουσία. Στα τριάντα οι περισσότεροι άντρες αλλάζουν γούστα. Μετά την πρώτη φάση των πολλαπλών σχέσεων αρχίζουν να αναζητούν μια γυναίκα κατάλληλη για συγκεκριμένο ρόλο, όπως σύζυγος και μητέρα. Με άλλα λόγια, έχει περισσότερες απαιτήσεις. Ξέρει ότι η σχέση δεν τελειώνει στο κρεβάτι. Αρχίζει να αποζητάει την οικογενειακή θαλπωρή, ένα ταίρι ζωής.

Συντροφικότητα
Στα 40 ένας άντρας, παρόλο που συνεχίζει να θεωρεί πρωταρχικό το σεξ, αναζητάει επίσης κάτι πιο ουσιαστικό. Θέλουν κάποιον να τους φροντίζει. Πολλοί απ αυτούς υποφέρουν από μοναξιά, έχουν λύσει το οικονομικό και δεν έχουν κανέναν να μοιραστούν την επιτυχία τους. Τι ψάχνουν σε μια γυναίκα; Την προσωπικότητα, τη φροντίδα, λιγότερο εγωισμό.

Για πολλούς το πιο ισχυρό αφροδισιακό είναι τα κοινά ενδιαφέροντα και η συντροφικότητα. Αν δεν νιώθει άνετα με μια γυναίκα ο 40άρης, βαριέται γρήγορα. Θέλουν εγκεφαλική επικοινωνία, καλή συνεννόηση και επικοινωνία. Μια γυναίκα που να γελάει με τα αστεία του, να τον φροντίσει όταν είναι άρρωστος, να τον αφήσει να την περιποιηθεί.

Ευαίσθητος στην κρίση της μέσης ηλικίας, ο 40άρης συχνά είναι χωρισμένος και κουβαλάει βιώματα από προηγούμενες σχέσεις, καθώς και οικονομικά βάρη. Απογοητευτήκατε; Να θυμάστε ότι οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι πιο ταιριαστές σχέσεις είναι εκείνες ανάμεσα σε μεγαλύτερες γυναίκες και νεότερους άντρες. Γιατί; Για τον απλό λόγο ότι στο σεξουαλικό επίπεδο αυτές οι δυο ηλικίες είναι στο ίδιο μήκος κύματος. Θυμάστε τον «Πρωτάρη»;