Πώς ξαναμπήκε στα ρούχα του το sex symbol

14.11.2006
Η δραστική δίαιτα της Μπρίτνεϊ Σπίαρς στερα από δύο γέννες, χωρίς διατροφολόγο και προσωπικό γυμναστή, η πριγκίπισσα της ποπ έχασε 15 κιλά σε 5 εβδομάδες.

Από τoν Δημήτρη Μαυρίδη

Πριν από λίγες ημέρες η πριγκίπισσα της ποπ Μπρίτνεϊ Σπίαρς αποφάσισε να κάνει ύστερα από καιρό την πρώτη της δημόσια εμφάνιση και να πάρει πίσω το αίμα της για όλα όσα είχαν γράψει τα περιοδικά για τη σιλουέτα της. «Miss Piggy» την ανέβαζαν, «χοντρό μπαλόνι» την κατέβαζαν. Όποιος την αντίκρισε στο εμπορικό κέντρο του Μαλιμπού ήρθε αντιμέτωπος με μια μοναδική έκπληξη. Η κυρία Φέντερλαϊν, εμφανώς αδυνατισμένη και σε τίποτα να μη θυμίζει την έτοιμη να εκραγεί Μπρίτνεϊ, βγήκε για shopping. Μάλιστα, οι πωλήτριες εκμυστηρεύτηκαν ότι τα ρούχα που αγόρασε ήταν στα νούμερα medium small, αυτά που μας είχε συνηθίσει και στο παρελθόν.

Πέντε μόλις εβδομάδες μετά τη γέννηση του δεύτερου μωρού της ο δείκτης της ζυγαριάς της έδειξε 15 ολόκληρα κιλά μείον και τώρα η ίδια ομολογεί ότι τα κατάφερε χωρίς προσωπικό γυμναστή ή εξειδικευμένο διατροφολόγο. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη γέννηση του πρώτου της μωρού, του Σον Πρέστον, είχε ήδη προσθέσει στη σιλουέτα, που άλλοτε έκοβε την ανάσα όλων, 30 ολόκληρα κιλά!

Το μυστικό των 6 μικρογευμάτων
Η φρέσκια μαμά είπε οριστικά «αντίο» στα περιττά κιλά έχασε τα πρώτα 8 κιλά σε διάστημα δύο μόλις εβδομάδων ακολουθώντας μια δίαιτα έξι μικρών γευμάτων, συμπεριλαμβανομένων υγιεινών σνακ, όπως φρούτα, ωμά και ανάλατα αμύγδαλα και γιαούρτι χαμηλών λιπαρών. «Έχει διαγράψει κάθε είδους υδατάνθρακα από το διαιτολόγιό της, όπως ζυμαρικά και σοκολάτα, από τα οποία έτρωγε τόνους ολόκληρους κατά τη διάρκεια της πρώτης της εγκυμοσύνης», λένε φίλοι της.

Όσον αφορά το πρόγραμμα γυμναστικής που εφαρμόζει πιστά έξι φορές την εβδομάδα, η Μπρίτνεϊ στηρίζεται πολύ στην αερόβια άσκηση και στα βάρη. Αυτός άλλωστε φαίνεται να είναι ο καλύτερος τρόπος για να «εξαφανίσει» τις σωματικές ατέλειες μετά τις δύο συνεχόμενες εγκυμοσύνες.

Ένα ακόμη «μυστικό» που συμβάλλει στην προσπάθειά της είναι και ο θηλασμός του δεύτερου μωρού της, μια δραστηριότητα που την κάνει να χάνει άλλες 500 θερμίδες ημερησίως.

Πώς τα κατάφερε η Μπρίτνεϊ

Η δίαιτα-έκπληξη

Μία τυπική μέρα του διαιτολογίου της:

Πρωινό
Ένα βραστό αυγό, ένα ποτήρι χυμός πορτοκάλι και μισή ντομάτα ή
Ένα μπολ γάλα με τρεις κουταλιές σούπας δημητριακά ολικής αλέσεως ή
Κρέμα βρώμης με μήλο και κανέλα

Ενδιάμεσο
Γιαούρτι με λίγα λιπαρά με ωμούς ξηρούς καρπούς και φρέσκα φρούτα

Γεύμα
Ψητός σολομός με σπανάκι και ανάμικτη πράσινη σαλάτα με λάδι και ξίδι ή
Πράσινη σαλάτα με μαρούλια και ντομάτα, μανιτάρια, κρεμμύδια, με ψητό στήθος κοτόπουλου και ντρέσινγκ μουστάρδας με χαμηλά λιπαρά ή
Ψητό ψάρι και σαλάτα με ντομάτα, κρεμμύδι, ελαιόλαδο και ξίδι

Ενδιάμεσο
Κότατζ τσιζ με φρούτα του δάσους ή πεπόνι

Δείπνο
Μπιφτέκια γαλοπούλας φτιαγμένα χωρίς ψωμί σερβίρεται με ψητά ή βραστά λαχανικά
Μία μπίρα λάιτ (τη βοηθάει και στο θηλασμό)

Οι νέες υγιεινές συνήθειες
Μικρογεύματα: Η Σπίαρς στηρίζεται σε έξι ημερήσια μικρά γεύματα. Μια πολύ «έξυπνη» τακτική, αφού η κατανάλωση των σωστών τροφών κάθε τρεις ώρες σταθεροποιεί τις τιμές του σακχάρου και μειώνει την τάση για «διατροφικές υπερβολές».

Αερόβια άσκηση και βάρη: Κάθε πρωί η δημοφιλής τραγουδίστρια τρέχει στο διάδρομο για περίπου μία ώρα και κάνει ένα πρόγραμμα με βάρη για 45 λεπτά το βράδυ.

Πεζοπορίες μετά μουσικής: Οργανώνει μόνη της ή με φίλους περιπάτους 5 περίπου χιλιομέτρων εφοδιασμένη βέβαια με mp3 player, που την κάνει να «διασκεδάζει» όποιο αίσθημα κόπωσης μπορεί να νιώθει.

Αθώα σνακ: Αντικατέστησε τις οικογενειακές συσκευασίες από πατατάκια με μπάρες από μούσλι και δημητριακά, των οποίων οι πρωτεϊνες και το ακόρεστο λίπος διατηρεί τα επίπεδα του σακχάρου σταθερά, κάτι που είναι το «κλειδί» για τη δραστική απώλεια βάρους.