5 τάσεις μακιγιάζ που είναι το απόλυτο trend του χειμώνα

24.01.2023
5 τάσεις μακιγιάζ που είναι το απόλυτο trend του χειμώνα
Κάθε μέρα (επιτέλους) διαρκεί λίγο περισσότερο έχοντας διανύσει το μεγαλύτερο μέρος του χειμώνα και οι τάσεις του χειμωνιάτικου μακιγιάζ πλησιάζουν στο απόγειό τους. Και πρέπει να πούμε: ότι το glam είναι εδώ και κυριαρχεί σε όλες τις εμφανίσεις. Ας δούμε τα τρεντς που μονοπωλούν τις εμφανίσεις αυτήν την εποχή.

«Αναψοκοκκινισμένα» μάγουλα

Η Allison Kaye, μια celebrity make up artist από τη Φλόριντα, λέει στο Bustle για τo trend: «Με τόσους πολλούς ανθρώπους να είναι λάτρεις του ρουζ, τα αναψοκοκκινισμένα μάγουλα είναι μόδα αυτό τον χειμώνα. Εφάρμοσε το μακιγιάζ κοντά στα μάγουλα, επάνω κοντά στους κροτάφους στο κόκκαλο των φρυδιών και στα κόκαλα των μάγουλων». Και για ένα τελευταίο άγγιγμα «ψυχρό» — άπλωσε ελάχιστο στην άκρη της μύτης σου.

Μεταλλικό άγγιγμα

Η Michele Shakeshaft, makeup artist της Bobbi Brown Cosmetics, κάνει λόγο για μεταλλικές πινελιές στα μάτια: «Διαλέξτε πού στο μάτι θέλετε να προσθέσετε μια μεταλλική νότα Στην εσωτερική γωνία, στο καπάκι, στο κέντρο του καπακιού κ.λπ. Μου αρέσει να ξεκινώ το look χρησιμοποιώντας μια ματ σκιά ματιών που είναι κοντά στον τόνο του δέρματος», λέει στο Bustle. «Αυτή η εμφάνιση μπορεί να είναι τόσο τολμηρή ή τόσο απαλή όσο εσείς επιλέγετε».

Πραγματικά κόκκινο

Σε όλες τις κατηγορίες, το κόκκινο έχει τον χαρακτήρα του— και η Kaye συμφωνεί. Σύμφωνα με αυτήν, ο χειμώνας θα συνεχίσει να θέλει κόκκινα τα χείλη. «Τα κόκκινα χείλη θα είναι πάντα στη μόδα για τους χειμερινούς μήνες, αλλά άλλα τολμηρά χρώματα στο μωβ και πιο σκούρο κόκκινο - όπως το μπορντό - είναι ένα εξαιρετικό statement.

Σκούρες αποχρώσεις

Η Kaye έχει παρατηρήσει πολλές σκούρες, πολύχρωμες αποχρώσεις όταν πρόκειται για γραμμωμένα μάτια, αφού πρόσφατα χρησιμοποίησε ένα μπλε eyeliner στις πελάτισσές της. «Εκτός από το τυπικό καφέ και το μαύρο, μου αρέσει να βλέπω navy blue, μπορντό ή ακόμα και σκούρο πράσινο», λέει.

Αισθησιακά μάτια σειρήνας

«Με την τάση του TikTok «ματιών ελαφίνας εναντίον ματιών σειρήνας», το μάτι σειρήνας θα είναι trend αυτό το χειμώνα με ένα δροσερό, smoky άγγιγμα στα μάτια. H Κaye προσθέτει: «Τα μάτια σειρήνας και οι ημι-βλεφαρίδες δίνουν σε κάθε σχήμα ματιού μια αναζωογόνηση χωρίς να φαίνεστε ότι προσπαθείτε πολύ. Συνδυάστε με faux φακίδες και γυαλιστερά χείλη για το απόλυτο αγαπημένο μου glam».