Έτσι τερματίζουν έναν καυγά τα ευτυχισμένα ζευγάρια

05.07.2019
Έτσι τερματίζουν έναν καυγά τα ευτυχισμένα ζευγάρια
Ο σωστός τρόπος να ξαναέρθεις κοντά με το σύντροφο σου

Όταν βρίσκεσαι εν μέσω ενός καβγά, τις περισσότερες φορές το τελευταίο που θέλεις να κάνεις είναι να πάρεις αγκαλιά τον σύντροφό σου. Ωστόσο, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στη PLOS One το να αγκαλιάζεις το έτερον ήμισυ είναι το κλειδί για να δώσεις τέλος σε έναν καβγά με τον σωστό τρόπο.

Δες και αυτό: Είναι η ανταλλαγή μηνυμάτων απιστία;

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν συνεντεύξεις σε ένα δείγμα 404 ενηλίκων για 14 συνεχόμενες ημέρες. Το αντικείμενο της κουβέντας τους ήταν οι συγκρούσεις στις σχέσεις τους. Μεταξύ άλλων τους ρώτησαν για τις κοινωνικές τους δραστηριότητες, τους συντρόφους της, τις εντάσεις της καθημερινότητας αλλά και τις αγκαλιές που λαμβάνουν από τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η αγκαλιά με τους συντρόφους τους συνδέεται με την αύξηση των θετικών και τη μείωση των αρνητικών δεικτών διάθεσης.

Αυτό το είδες; Μήπως υπεραναλύεις τη σχέση σου; Έτσι θα μπορέσεις να σταματήσεις

Συγκεκριμένα οι περισσότεροι συμμετέχοντες αποκάλυψαν ότι όταν ένας καβγάς τελειώνει με μια αγκαλιά τα συναισθήματά τους γι'αυτόν είναι λιγότερο αρνητικά, σε σχέση με τις περιπτώσεις που η λήξη στον τσακωμό έρχεται χωρίς κάποιο τρυφερό σημάδι. Μάλιστα αυτό είναι κάτι που υποστηρίζεται από όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, οικογενειακής κατάστασης και επιπέδου μόρφωσης.

Διάβασε επίσης: Τα κοινά λάθη που κάνουν τα ζευγάρια τον πρώτο χρόνο του γάμου τους