5 κρίσιμες ερωτήσεις με τις οποίες μπορείς να καταλάβεις αν ο σύντροφος σου είναι στην ίδια φάση με σένα

17.11.2020
5 κρίσιμες ερωτήσεις με τις οποίες μπορείς να καταλάβεις αν ο σύντροφος σου είναι στην ίδια φάση με σένα
Οι πρώτες μέρες μιας σχέσης είναι ένας υπέροχες, γιατί το να ερωτεύεσαι είναι διασκεδαστικό. Είναι όλα αυτά τα πρώτα ραντεβού και όλες οι συναρπαστικές συνομιλίες όπου γνωρίζει ο ένας τον άλλον. Αλλά αν ψάχνεις για κάτι πιο μόνιμο, υπάρχουν μερικές ερωτήσεις να κάνεις στον σύντροφό σου για να δεις εάν βρίσκεστε στην ίδια φάση - και όσο πιο γρήγορα πάρεις αυτές τις απαντήσεις, τόσο το καλύτερο! Διάβασε παρακάτω 5 ερωτήσεις-κλειδιά που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις πολλά:

«Τι θεωρείς ως απιστία;»

Εδώ, ίσως θελήσεις να εμβαθύνεις λίγο σχετικά με το πώς μοιάζει η απιστία για τον καλό σου.

Για παράδειγμα θεωρεί το φλερτ απιστία; Τα γραπτά μηνύματα;

«Ποια είναι η άποψή σου για μια υγιή σχέση;»

Εάν ο σύντροφός σου έχει ιστορικό τοξικών σχέσεων, μπορεί να έχει και μια στρεβλή αίσθηση του τι είναι υγιές και τι δεν είναι. Αλλά ακόμα κι αν δεν προέρχεται από τέτοιες σχέσεις, είναι σημαντικό να συζητήσετε και να ορίσετε πώς είναι για εσάς μια υγιής σχέση, ώστε να μπορείτε να βρίσκεστε στην ίδια φάση.

Ακόμα και αργότερα στη σχέση, καθώς η ζωή θα σας φέρει νέα πράγματα (ένα κοινό διαμέρισμα, παιδιά) μπορείτε να συνεχίσετε να κάνετε αυτήν την ερώτηση και να δείτε πώς μπορείτε να αναβαθμίσετε αυτό τον ορισμό που είχατε δώσει τότε.

«Τι ελπίζεις να μην αλλάξει ποτέ στη σχέση μας;»

Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις ένα όραμα για τις αξίες του συντρόφου σου και να συνεργαστείτε για να διατηρήσετε ότι είναι σημαντικό για εσάς καθώς συνεχίζεται η σχέση σας.

Για παράδειγμα, ίσως εκπλαγείς όταν ακούσεις πόσο αγαπούν κάποιοι να τρώνε μαζί κάθε βράδυ ή να παρακολουθούν ταινίες τις Παρασκευές.

Το να διευκρινίζει ένα ζευγάρι τι είναι σημαντικό για το ίδιο, μπορεί να το βοηθήσει να κάνει τη σχέση του πιο ισχυρή μακροπρόθεσμα, διασφαλίζοντας ότι τα πράγματα που φαίνονται μικρά να μην παραβλέπονται.

«Το σκέπτεσαι να κάνεις παιδιά;»

Εάν είσαι έτοιμη να αποκτήσεις ή να μην αποκτήσεις παιδιά, θα θες να μάθεις αν ο σύντροφός σου είναι μαζί σου σε αυτό το ζήτημα, το συντομότερο δυνατόν. Όχι φυσικά στο πρωτο ραντεβού, αλλά όταν καταλάβεις ότι μπορείτε να έχετε ένα κοινό μέλλον μαζί.

Είναι σημαντικό να το συζητήσετε από νωρίς, γιατί αν διαφωνείτε πάνω σε αυτό το τόσο σοβαρό θέμα είναι σχεδόν πρόβλημα. Αλλά αν θέλετε και οι δύο παιδιά, αυτή η συζήτηση θα σας επιτρέψει να το προγραμματίσετε.

«Τι σε κάνει να νιώθεις ότι σε αγαπάνε;»

Αυτό θα δώσει έδαφος για μια κουβέντα όπως το πώς θα ήθελες να δίνεις και να λαμβάνεις αφοσίωση από τον σύντροφο σου.

Μπορεί να του αρέσουν οι «πράξεις αφοσίωσης» ενώ εσένα να σου αρέσουν «οι λέξεις αφοσίωσης». Όταν γνωρίζει ο ένας τα θέλω του άλλου σημαίνει ότι μπορείτε να είστε καλά μαζί.