Πώς να εντοπίσεις αν κάποιος είναι ψεύτης, από το SMS που θα σου στείλει

06.04.2021
Πώς να εντοπίσεις αν κάποιος είναι ψεύτης, από το SMS που θα σου στείλει
Μια μελέτη που διεξήχθη στις ΗΠΑ έδειξε ότι λέμε ψέματα 11 φορές την εβδομάδα, ενώ μια άλλη αποκάλυψε ότι το 60% των ανθρώπων θα πουν ψέματα κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας 10 λεπτών. Όπως αποδεικνύεται, το ψέμα μέσω του τηλεφώνου είναι πολύ πιο εύκολο από το να το ξεστομίσεις πρόσωπο με πρόσωπο. Αλλά από την άλλη πλευρά, τα e-mails φαίνεται να είναι η πιο ειλικρινής μορφή επικοινωνίας, όπου οι άνθρωποι λένε τα λιγότερα ψέματα. Παρακάτω μπορείς να διαβάσεις 5 από τις πιο παραπλανητικές μεθόδους που ένας ψεύτης θα χρησιμοποιήσει για να προσπαθήσει να καλύψει τον εαυτό του μέσω ενός SMS.

Προσπαθούν να αλλάξουν το θέμα

Ένας ψεύτης θα προσπαθήσει να αλλάξει το θέμα της συζήτησής σου και να επικεντρωθεί σε ένα εντελώς διαφορετικό. Μπορεί ακόμη και να προσποιηθεί ότι τον προσβάλλεις επειδή τον κατηγορείς ότι ψεύδεται. Αυτό ονομάζεται εξωτερική απόσπαση της προσοχής και ενώ εστιάζει σε αυτό, ένας ψεύτης μπορεί να κατηγορήσει το άλλο πρόσωπο ότι λέει ψέματα για κάτι. Μπορεί ακόμη και να δοκιμάσει κάθε δυνατή μέθοδο για να αποφύγει την απάντηση στην αρχική ερώτηση που τον έβαλε κάτω από το μικροσκόπιο.

Διάβασε και αυτό: Το μεγαλύτερο ψέμα που λένε άντρες και γυναίκες μέσα σε μια σχέση -και όχι μόνο την Πρωταπριλιά- είναι κοινό

Σου κάνουν κομπλιμέντο αφού σου έδωσαν μια γρήγορη απάντηση

H κολακεία είναι μια μέθοδος χειραγώγησης που πολλοί άνθρωποι εξασκούν στην επαγγελματική και προσωπική τους ζωή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από έναν ψεύτη για να αποκτήσει τον έλεγχο της συνομιλίας και να στραφεί σε μια νέα κατεύθυνση. Και τείνει να είναι πετυχημένο κόλπο απλώς και μόνο επειδή σε όλες μας αρέσει να ακούμε ωραία πράγματα για τον εαυτό μας. Ο χειριστικός / ψεύτης σε γνωρίζει αρκετά καλά και μπορεί να εντοπίσει τις ανασφάλειες σου.

Ισχυρίζονται ότι είναι ειλικρινείς και ότι «ποτέ δεν ψεύδονται»

Στην προσπάθειά του να είναι πειστικός, ο ψεύτης θα τονίσει υπερβολικά την τιμιότητά του. Οι εκφράσεις όπως, «για να είμαι ειλικρινής», «πίστεψέ με» και «για να σου πω την αλήθεια» χρησιμοποιούνται πολύ συχνά. Εάν ένα άτομο λεει αλήθεια, δεν θα χρειαστεί να επαναλάβει ξανά και ξανά το πόσο ειλικρινής είναι. Καταφεύγοντας σε αυτό το κόλπο, προφανώς προσπαθεί να κρύψει την αλήθεια από εσένα επιβεβαιώνοντας την ειλικρίνεια του.

Αυτό το διάβασες: To trick για να ανακαλύψεις αν κάποιος σου λέει ψέματα, σύμφωνα με την επιστήμη

Δημιουργούν πολύπλοκες και εξαιρετικά λεπτομερείς ιστορίες

Κάποιος αρκετά ταλαντούχος ψεύτης για να δημιουργήσει τόσο λεπτομερείς και πολύχρωμες ιστορίες μπορεί να είναι παθολογικός ψεύτης. Οι ιστορίες του είναι συνήθως πολύ πειστικές, ενώ μερικές φορές περίπλοκες και δραματικές. Οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν τις ιστορίες του να ακούγονται αληθινές και ίσως να πιστεύει ακόμη και τις δικές του κατασκευασμένες ιστορίες. Αυτό θα σε κάνει να προβληματισθείς, καθώς δεν λέει ψέματα αλλά νομίζει ότι λέει την αλήθεια.

Προσπαθούν να τερματίσουν απότομα τη συνομιλία

Μπορεί να στέλνεις μηνύματα σε κάποιον και να τον ρωτήσεις κάτι που να τον στριμώξει. Η απάντησή του θα μπορούσε να είναι πολύ σύντομη και αόριστη και ξαφνικά βιάζεται να κάνει κάτι. Θα τερματίσει τη συνομιλία, αφήνοντας την ερώτησή σου αναπάντητη και εσύ θα μείνεις να αναρωτιέσαι εάν έχει κάτι να κρύψει. Το καλύτερο που πρέπει να κάνεις σε μια τέτοια περίπτωση είναι να συναντήσεις το άλλο άτομο και να του μιλήσεις τετ –α-τετ, βλέποντας την αντίδρασή του.