Red Flags: 5 «κόκκινες σημαίες» που δεν πρέπει να αγνοήσεις στις σχέσεις σου!

12.05.2021
Red Flags: 5 «κόκκινες σημαίες» που δεν πρέπει να αγνοήσεις στις σχέσεις σου!
Τα σημάδια αυτά μπορεί να εμφανιστούν σε κάθε είδους σχέση, σε φιλικές, ερωτικές ακόμη και σε συγγενικές. Καλό είναι να μάθεις να τα "διαβάζεις" σωστά.

Ανεξάρτητα λοιπόν με το πως συνδέεσαι με το κάθε άτομο, αν αντιληφθείς να σηκώνεται μία από αυτές τις κόκκινες σημαίες μην τις αγνοήσεις. Θα σε ωθήσουν -ορθώς- να κάνεις ένα βήμα πίσω και να αξιολογήσεις αν περιβάλλεσαι από ανθρώπους που αξίζουν να υπάρχουν στη ζωή σου.

Αυτά είναι τα πιο ισχυρά προειδοποιητικά σημάδια που οφείλεις στον εαυτό σου να παρατηρείς και επαναλαμβάνουμε ότι δεν αφορούν μόνο σε ερωτικές σχέσεις. Μήπως ήδη ισχύει κάποιο από αυτά;

5 σημάδια που δείχνουν ότι η φίλη σου σε ζηλεύει κρυφά

Δεν σου επιτρέπει να εργάζεσαι ή να σπουδάζεις

Οι άνθρωποι που έχουν βίαια ξεσπάσματα τροφοδοτούνται στο έπακρον όταν έχουν τον απόλυτο έλεγχο ξεδιπλώνοντας την τάση τους για εξουσία. Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί αν είσαι οικονομικά ανεξάρτητη και δραστήρια. Μην πέσεις λοιπόν σε αυτή την παγίδα!

Είναι αγενής στους γύρω του

Βγαίνεις ένα ραντεβού ή πηγαίνεις για ένα φαγητό με φίλους, παρατήρησε την συμπεριφορά του ως προς τον σερβιτόρο και το προσωπικό. Οι άνθρωποι που φέρονται με αγένεια είναι υπερόπτες και αλαζονικοί και καλό θα ήταν να μείνεις μακριά.

Εκδηλώνει την αγάπη του έντονα από πολύ νωρίς

To λεγόμενο «Love bombing». Ο καταιγισμός αγάπης και ενθουσιασμού από τον πρώτο κιόλας καιρό. Αυτός ο άνθρωπος δηλώνει ξετρελαμένος και βιάζεται να επισημοποιήσει τη σχέση σας γιατί σε αγαπάει. Η αγάπη είναι χρόνια διαδικασία και απαιτεί τριβή, όποτε προσοχή.

5 σημάδια που φανερώνουν ότι η σχέση σου είναι υγιής

Σε απομακρύνει από φίλους και οικογένεια

Δεν θέλει να έχεις άλλες επαφές πέρα από εκείνον είτε ως ακραία εκδήλωση ζήλειας είτε από φόβο μην επηραστείς από την γνώμη των άλλων και αποτραβηχτείς.

Επισημαίνει τις ανασφάλειες σου

Τονίζει συνεχώς στοιχεία της εμφάνισης σου ή της προσωπικότητας σου που είσαι ανασφαλής προκαλώντας σου ενοχές. Χρησιμοποιούν την ενοχή ως όπλο. Αυτή η συμπεριφορά δεν έχει θέση σε μια υγιή σχέση και θα συνεχίσει να επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Χριστίνα Νεοκοσμίδη