Πώς θα σκίσεις στο ραντεβού;

21.08.2009
Ακούς τη λέξη ραντεβού και αγχώνεσαι; Μήπως έχεις ξεχάσει πότε βγήκες για τελευταία φορά ραντεβού; Μήπως η λέξη "ραντεβού" σας φέρνει στο μυαλό κάτι μεταξύ συνέντευξης πρόσληψης και εξετάσεων; Το βέβαιο είναι ότι το άγχος και το τρακ είναι πιστοί σύντροφοι των περισσότερων στο πρώτο ραντεβού, καθώς προσπαθούν να κάνουν την καλύτερη εντύπωση.

Ακούτε τη λέξη ραντεβού και αγχώνεστε; Μήπως έχετε ξεχάσει πότε βγήκατε για τελευταία φορά ραντεβού; Μήπως η λέξη "ραντεβού" σας φέρνει στο μυαλό κάτι μεταξύ συνέντευξης πρόσληψης και εξετάσεων; Το βέβαιο είναι ότι το άγχος και το τρακ είναι πιστοί σύντροφοι των περισσότερων στο πρώτο ραντεβού, καθώς προσπαθούν να κάνουν την καλύτερη εντύπωση.

Γιατί ένα ραντεβού μπορεί να είναι μαρτύριο;
Πρώτον, ο καθένας από εμάς κουβαλά εμπειρίες και απωθημένα από προηγούμενες σχέσεις. Δεύτερον, έχει κάποιες προσδοκίες τις οποίες προβάλλει στο άλλο άτομο. Τα παραπάνω στοιχεία είναι αρκετά για να δημιουργήσουν συναισθηματική φόρτιση και να κάνουν την όλη διαδικασία πιο επώδυνη.

Πώς θα εξελιχθεί καλύτερα το ραντεβού;
1. Να είσαι ο εαυτός σου, χωρίς να "ανοιχτείς" πολύ.
Το πρώτο ραντεβού δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να εκμυστηρευτείς τις αδυναμίες, τις φοβίες και τα λάθη σου. Προσπάθησε να αναδείξεις τις θετικές, έξυπνες, χιουμοριστικές πλευρές της προσωπικότητάς σου.
2. Να είσαι καλή και σωστός ακροάτρια. Αυτό βέβαια ισχύει για όλες τις σχέσεις, αλλά ειδικά σε ένα ραντεβού θα σε βοηθήσει να σχηματίσεις την πρώτη εικόνα για τον άλλο. Αν για παράδειγμα σου πει ότι δεν θέλει σχέση, μάλλον το εννοεί και δεν υπάρχει λόγος να επιμείνεις!
3. Απόλαυσε την εμπειρία. Χαλάρωσε και μη φοβάσαι για το αν θα υπάρξει και δεύτερο ραντεβού. Δεν εξαρτάται όλη σου η ζωή από την επιτυχή έκβασή του. Άλλωστε, ένα ραντεβού σου δίνει την ευκαιρία να γνωρίσεις ένα καινούριο πρόσωπο.
4. Μην προσποιείσαι. Αν καπνίζεις δυο πακέτα την ημέρα και ο άλλος είναι αθλητής και λάτρης της υγιεινής ζωής, καλύτερα να το πείτε από την αρχή, γιατί αργά ή γρήγορα θα το μάθει και θα γελοιοποιηθείς.
5. Μην βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα από το πρώτο ραντεβού, εκτός αν διαπιστώσεις αμέσως κάποια πράγματα που σε απωθούν. Όλοι αξίζουμε μια δεύτερη ευκαιρία.

Τι να κάνεις αν σου αρέσει και θέλεις να τον ξαναδείς;
Μπορείς να κάνεις κάποιο σχόλιο του στυλ "πέρασα πολύ ωραία" και να αφήσεις τον άλλο να σου προτείνει μία δεύτερη συνάντηση. Αν δε σου πει τίποτα, δε σημαίνει απαραίτητα ότι δε θέλει να σε ξαναδεί. Μπορεί να χρειάζεται χρόνο για να το αποφασίσει για προσωπικούς λόγους. Εάν είσαι εσύ που δε θέλεις να τον ξαναδείς, μην κάνεις κανένα ενθαρρυντικό σχόλιο. Απλά, μπορείς να του πεις ευγενικά ότι χάρηκες που τον γνώρισες και να τον καληνυχτίσεις.