Φέτος το Πάσχα, βάψε τα αβγά με... ρύζι - Η εντυπωσιακή και πανεύκολη τεχνική βήμα βήμα

24.04.2024
Φέτος το Πάσχα, βάψε τα αβγά με... ρύζι - Η εντυπωσιακή και πανεύκολη τεχνική βήμα βήμα
Μπορεί να μην το έχεις αντιληφθεί όμως η ερχόμενη εβδομάδα είναι η Μεγάλη! Ναι, το Πάσχα είναι προ των πυλών. Μήπως πρέπει να αρχίσεις να προετοιμάζεσαι;

Οι ημέρες του Πάσχα πλησιάζουν και το έθιμο θέλει να βάφεις τα αβγά τη Μεγάλη Πέμπτη. Εκτός από τα κλασικά κόκκινα υπάρχουν πολλές εναλλακτικές για να διαλέξεις.

Στο womenonly μπορείς να βρεις πολλές μοντέρνες τεχνικές, από τα δίχτωμα-τρίχρωμα αβγά αλά μωσαικό, τα παστέλ όμπρε ή ακόμη και την τεχνική με βερνίκι, ή τις φυσικές βαφές, οι επιλογές είναι πάρα πολλές.

Σε αυτές που έχουμε ήδη παρουσιάσει συμπληρώνουμε αυτή του... ρυζιού. Πρόκειται για μία απλή, εντυπωσιακή και γρήγορη διαδικασία που θα σε ενθουσιάσει.

Πριν φτάσουμε στα περί βαφής όμως, σημειώνουμε πως τα αβγά πρέπει να είναι ήδη βαμμένα και αν θέλεις να μάθεις τα κόλπα ώστε να μη σου σπάσουν στην κατσαρόλα κάνε κλικ στον σύνδεσμο.

Τι θα χρειαστείς

  • Ρύζι
  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Πλαστικά ποτηράκια ή μπολάκια μιας χρήσης (ιδανικά με καπάκι)
  • Διάφανη μεμβράνη
  • Γάντια για να μη λερωθείς

Εκτέλεση

Βάζεις μέσα σε ένα πλαστικό ποτήρι μιας χρήσης ρύζι και το χρωματίζεις με χρώμα ζαχαροπλαστικής. Στη συνέχεια βάζεις μέσα το βρασμένο αβγό, κλείνεις με σελοφάν και ανακινείς ελαφρά (προσοχή για να μη ραγίσει) έτσι ώστε το χρωματιστό ρύζι να χρωματίσει το αβγό.

Αν η τεχνική με το ποτήρι σου φαίνεται δύσκολη, μπορείς να βάλεις το χρωματιστό ρύζι σε μια νάιλον σακουλίτσα polybag και να βάλεις μέσα το αβγό. Με μαλακές κινήσεις το περιστρέφεις έτσι ώστε να καλυφθεί με χρώμα όσο καλύτερα γίνεται.

Πασχαλινά κουλουράκια: Η πιο εύκολη συνταγή και το μυστικό της γιαγιάς για σίγουρη επιτυχία

Extra Tip: Σε αυτή την περίπτωση καλύτερα να έχεις προμηθευτεί λευκά αβγά, ώστε να έχουν καλύτερη κάλυψη.

Και αν χρειάζεσαι και εικόνα μαζί με τα λόγια δες το παρακάτω tutorial και ετοιμάσου κατάλληλα. Έχεις χρόνο!

{https://www.youtube.com/watch?v=iOygusvqegI&ab_channel=SurpriseFunTV}

Τελευταία τροποποίηση στις 24.04.2024 - 17:09