Νανά Μούσχουρη: Ψέματα οι φήμες για το Αλτσχάιμερ

14.11.2006
Την ευχάριστη ατμόσφαιρα που επικρατούσε στην αποχαιρετιστήρια παγκόσμια τουρνέ της διεθνούς φήμης τραγουδίστριας ήρθε να χαλάσει δημοσίευμα γαλλικού περιοδικού σχετικά με την υγεία της.

Την ευχάριστη ατμόσφαιρα που επικρατούσε στην αποχαιρετιστήρια παγκόσμια τουρνέ της διεθνούς φήμης τραγουδίστριας ήρθε να χαλάσει δημοσίευμα γαλλικού περιοδικού σχετικά με την υγεία της.

Εδώ και καιρό η Νάνα Μούσχουρη είχε αποφασίσει να κάνει μια παγκόσμια τουρνέ η οποία θα έκλεινε την πολύχρονη καριέρα της. Το γεγονός αυτό καθώς και η παρουσία της σε ένα φιλανθρωπικό γκαλά προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για να δοθούν στα ερευνητικά εργαστήρια που ασχολούνται με τη θεραπεία του Αλτσχάιμερ συνδυάστηκαν αυθαίρετα από το γαλλικό περιοδικό «France Dimanche», το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η τραγουδίστρια πάσχει από την ανίατη αυτή ασθένεια και μάλιστα σε τόσο προχωρημένο στάδιο, που η χρήση φαρμάκων είναι αναποτελεσματική. Όπως ήταν φυσικό, η «είδηση» έκανε το γύρο του κόσμου και προκάλεσε αναταραχή όχι μόνο στους θαυμαστές της, αλλά και στο κοντινό της περιβάλλον. Δεκάδες ήταν τα τηλεφωνήματα που δέχτηκε η Μούσχουρη από συγγενείς και φίλους τους οποίους έσπευδε να καθησυχάσει. Παρόλο που το δημοσίευμα την εξόργισε, αποφάσισε να μην προβεί σε διάψευση, για να μη δώσει συνέχεια και βαρύτητα σε ένα ανύπαρκτο θέμα. Η απόφασή της όμως αυτή, αντί να δώσει τέλος στην όλη ιστορία, έδωσε την εντύπωση σε πολύ κόσμο ότι πράγματι κάτι συμβαίνει.

«Δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα», λένε άνθρωποι του περιβάλλοντός της στην Αθήνα και γελώντας ρωτούν: «Έχετε δει πολλούς που να πάσχουν από Αλτσχάιμερ και να μπορούν να θυμούνται τους στίχους καμιά εκατοστή τραγουδιών και μάλιστα σε επτά-οκτώ διαφορετικές γλώσσες;».

Οι ίδιοι άνθρωποι, που μιλάνε καθημερινά σχεδόν με την τραγουδίστρια, η οποία συνεχίζει κανονικά την παγκόσμια τουρνέ της, αποκάλυψαν ότι ναι μεν δεν πρόκειται να ξαναδώσει συναυλίες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει να ασχολείται με τη μουσική και ήδη βρίσκεται σε αναζήτηση υλικού για ένα άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει πιθανότατα τον επόμενο χρόνο.