5 συμβουλές για να διατηρήσεις όσο το δυνατόν πιο ομαλή μια σχέση εξ αποστάσεως

05.08.2020
5 συμβουλές για να διατηρήσεις όσο το δυνατόν πιο ομαλή μια σχέση εξ αποστάσεως
Oι σχέσεις εξ αποστάσεως δεν είναι για όλους. Και ειδικά για αυτούς που πιστεύουν ότι «η απόσταση κάνει την καρδιά να λαχταρά περισσότερο», γιατί αυτή είναι η εκδοχή που τη βρίσκει κανείς μόνο στο Χόλιγουντ. Και μάλιστα και από τη στιγμή που είναι γνωστό ότι το καλοκαίρι γεννά πολλές σχέσεις τέτοιου είδους, θα πρέπει να υπάρχει ένας οδηγός επιβίωσης. Όμως, αν και η μεγάλη απόσταση δεν είναι ακριβώς ιδανική, αν είναι προσωρινή και υπάρχει σαφής τελικός στόχος, δεν πρέπει απαραίτητα να είναι και απαγορευτική. Και ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί πρακτικοί τρόποι για να κάνεις τη δική σου σχέση εξ αποστάσεως, να είναι περισσότερο υποφερτή. Δες παρακάτω τι προτείνουν να κάνεις οι ειδικοί για να διατηρήσεις τη δική σου σχέση εξ αποστάσεως, όσο πιο ομαλή γίνεται.

Μην οδηγήσεις τον εαυτό σου σε ερωτική απογοήτευση αγνοώντας τα σημάδια

Θυμάσαι που αναφέραμε ότι η σχέση εξ αποστάσεως δεν είναι για όλους; Ναι, να είσαι ρεαλίστρια. Ακόμα κι αν είναι χάλια. Ας υποθέσουμε ότι δεν θα έβλεπες τον εαυτό σου να ζει σε μια συγκεκριμένη πόλη, αλλά εκεί είναι που ο σύντροφός σου έχει δημιουργήσει το σύνολο της καριέρας του. Ρώτησε τον εαυτό σου: Ο σύντροφός μου ή εγώ θα πρέπει να μετακινηθούμε; Επειδή το πιο πιθανό, εκτός αν έχει συμφωνηθεί ξεκάθαρα ποιος θα ακολουθήσει ποιον πριν ξεκινήσεις μια σχέση εξ αποστάσεως, είναι να υπάρει κάποιο είδος δυσαρέσκειας.

«Μπες σε μια σχέση εξ αποστάσεως με ρεαλιστικούς τελικούς στόχους. Αν το κάνεις αυτό, η επιτυχία και η ευτυχία μπορούν να ακολουθήσουν », λέει στο Cosmopolitan η Krysta Monet, ιδρυτής και δημιουργός του thefemininetruth.com.

Άρχισε να συνηθίζεις το virtual sex

Το σεξ είναι ένα φυσιολογικό, υγιές μέρος κάθε σχέσης. Και όταν το βγάζεις από την εξίσωση επειδή υπάρχει απόσταση, μπορεί να δημιουργήσει τεράστια πίεση στη σχέση. Όμως ακριβώς επειδή δεν βρίσκεσαι σωματικά με κάποιον, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να κάνεις μια ιδιαίτερη επαφή μέσω FaceTime ή Zoom. «Αντιμετώπισε το σαν ραντεβού. Γίνε σέξι, φόρεσε τα αγαπημένα σου εσώρουχα και άσε τη φαντασία σου να οργιάσει εικονικά», λέει η Monet.

Διατήρησε μια υγιή αναλογία τόσο σημαντικών όσο και τυχαίων συζητήσεων

Δεν χρειάζεται να επικεντρωθείς στη διαρκή επαφή όλη μέρα κάθε μέρα, λέει η Rachel Sussman, μια θεραπεύτρια σχέσεων από τη Νέα Υόρκη. Αλλά θέλεις να βεβαιωθείς ότι οι συζητήσεις που έχεις είναι ουσιαστικές και πλούσιες ως επί το πλείστον. «Δεν έχετε χρόνο να καθίσετε και να παρακολουθήσετε μια ταινία μαζί ή απλά να απολαύσετε ένα γεύμα μαζί, οπότε πρέπει να έχετε εστιασμένη συζήτηση», λέει η Sussman στο Cosmopolitan. Αυτές οι βαθύτερες συζητήσεις, σας βοηθούν να νιώσετε πιο κοντά, αντί να στέλνετε πινγκ πονγκ SMS όλη την ημέρα ενώ είστε και οι δύο στη δουλειά».

Με άλλα λόγια, «οι συζητήσεις δεν πρέπει πάντα να είναι προγραμματισμένες, μακρές και σημαντικές», λέει η Monet. «Μερικές φορές οι άνθρωποι θέλουν απλώς να γνωρίζουν ότι τους σκέφτεσαι στη μέση μιας εργάσιμης ημέρας, ακόμα και όταν δεν έχεις χρόνο να μιλήσεις για ώρες».

Μην περιμένεις την τελειότητα σε κάθε επίσκεψη

Ακριβώς επειδή είσαι το μέλος ενός ζευγαριού σε σχέση εξ αποστάσεως, δεν σημαίνει ότι έχεις ξεπεράσει τις προσπάθειες και τα προβλήματα των συνηθισμένων σχέσεων. Είναι αναπόφευκτο τα σχέδια να καταστραφούν επειδή κάποιος αρρωσταίνει ή η περίοδος σου θα έρθει σε μια δύσκολη στιγμή ή θα έχετε ένα καυγά που θα καταλάβει το 60% του χρόνου σας μαζί. Είναι εντάξει.

Είναι το συνηθισμένο πράγμα που αντιμετωπίζουν όλα τα ζευγάρια, επιβεβαιώνει η Sussman. Έτσι, αντί να γκρινιάζεις που συνέβη κάτι απρόβλεπτο, απλώς αντιμετώπισε το όπως θα έκανες αν ζούσατε μαζί. Διαφορετικά, ασκείς άδικη πίεση στον εαυτό σου.

Να έχεις το τέλος στο πίσω μέρος του μυαλού σου

Πρέπει να γνωρίζεις ότι το να ξεκινήσεις μια σχέση εξ αποστάσεως χωρίς να έχεις ένα γενικό σχέδιο για το πότε θα μπορέσετε να ζήσετε ο ένας κοντά στον άλλο, είναι σαν να πηδάς στη θάλασσα μεσοπέλαγα χωρίς να γνωρίζεις πότε κάποιος θα σου ρίξει ένα σωσίβιο. «Ένας από τους κανόνες για να μπεις σε αυτό είναι να γνωρίζεις πόσο καιρό θα είναι μεγάλη η απόσταση», λέει η Sussman. Ένα ζήτημα που βλέπει πολύ στις συζητήσεις με ανθρώπους, είναι οι άνθρωποι που απομακρύνονται πριν μιλήσουν για το πότε θα ξαναζήσουν μαζί και ποιος θα είναι αυτός που θα κάνει τη δεύτερη κίνηση.

Καθώς βρίσκεσαι στα αρχικά στάδια της συζήτησης σχετικά με τα πρακτικά ζητήματα της απόστασης, η Sussman συνιστά να σκεφτείτε τι θα σημαίνει να ζήσετε ξανά μαζί. Θα πρέπει κάποιος να εγκαταλείψει μια δουλειά που αγαπά, να απομακρυνθεί από τους ηλικιωμένους γονείς του ή να αλλάξει ριζικά τη ζωή του με τρόπο που πιθανόν να οδηγεί σε δυσαρέσκεια. Πρέπει να έχεις ένα σχέδιο πριν κάνεις το άλμα.