Οι κατηγορίες ανθρώπων που απιστούν περισσότερο, σύμφωνα με την επιστήμη

03.08.2020
Οι κατηγορίες ανθρώπων που απιστούν περισσότερο, σύμφωνα με την επιστήμη
Τα άτομα που είναι πιο επιρρεπή στην απιστία

Η απιστία αποτελεί ένα περίπλοκο κεφάλαιο στον τομέα των σχέσεων. Πολλοί λένε πως αν απιστήσεις μια φορά, θα το κάνεις σε όλες σου τις σχέσεις - άλλοι, έχουν απιστήσει μια φορά και δεν θέλησαν ποτέ ξανά να το ξανακάνουν. Μερικοί ισχυρίζονται πως συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων είναι λιγότερο άξιοι εμπιστοσύνης, ενώ κάποιοι άλλοι το διαψεύδουν με σθένος.

Δες και αυτό: 10 ανεπαίσθητα σημάδια που μπορεί να δείχνουν ότι ο σύντροφος σου σε απατά

Έρευνες έρχονται να μοιραστούν το δικό τους επιστημονικό κομμάτι στο ερώτημα του αν υπάρχουν κάποιες ομάδες ανθρώπων που είναι περισσότερο να απιστήσουν, και θα τις βρεις παρακάτω:

Οι δασκάλες
Έρευνα του Ashley Madison, του site γνωριμιών για παντρεμένους, ισχυρίζεται πως οι δασκάλες έχουν την τάση να μην είναι και τόσο πιστές στις σχέσεις ή τους γάμους τους.

Όσοι ψωνίζουν πολύ
Σύμφωνα με έρευνες, ο υπερκαταναλωτισμός σχετίζεται και με την απιστία, καθώς το 1/3 των γυναικών που απιστούν, ξοδεύουν για την εμφάνισή τους περισσότερα απ’ ό,τι η μέση γυναίκα.

Αυτό το είδες; Eπιστήμονες εξηγούν γιατί οι γυναίκες νιώθουν έντονη έλξη από τα «κακά» παιδιά

Όσων η ηλικία τελειώνει σε 9
Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα της Αμερικανικής Ακαδημίας Φυσικών Επιστημών, οι άνθρωποι των οποίων η ηλικία τελειώνει σε 9, είναι επιρρεπείς στην απιστία, ίσως γιατί επηρεάζονται ψυχολογικά από την αλλαγή δεκαετίας.

Οι χρήστες του Twitter
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Misouri, οι χρήστες του Twitter είναι οι πιο άπιστοι σε σχέση με τους χρήστες των υπόλοιπων κοινωνικών μέσων.