Friends with benefits: Οι 8 βασικοί κανόνες για να διατηρήσεις μια τέτοια σχέση

20.02.2021
Friends with benefits: Οι 8 βασικοί κανόνες για να διατηρήσεις μια τέτοια σχέση
Το να έχεις φίλους με... προνόμια μπορεί να είναι απίστευτα βολικό. Έχεις όλη τη διασκέδαση και καμία δέσμευση, προγραμματισμό ή σχέδια για το μέλλον. Βέβαια υπάρχουν κανόνες για τέτοιου είδους σχέσεις που πρέπει να τηρούνται αυστηρά, ώστε να είναι fair και για τις δύο πλευρές.

Για να αποφύγεις τη σύγχυση, την αμηχανία και τις απογοητεύσεις, ακολουθούν ορισμένα πράγματα που πρέπει να θυμάσαι. Φυσικά, κάθε κατάσταση είναι διαφορετική, αλλά αυτοί είναι μερικοί κανόνες που μπορεί να θέλεις να προσέξεις, πριν βουτήξεις στα πολύ βαθιά με έναν φίλο.

Επίλεξε κάποιον ειλικρινή

Πρέπει να βεβαιωθείς ότι και οι δύο είστε ανοιχτοί για τα πάντα, καθώς και οι δύο πρέπει να είστε στην ίδια σελίδα σε περίπτωση που κάποιος από εσάς αρχίσει να αναπτύσσει συναισθήματα για τον άλλο. Το ίδιο ισχύει και αν ένα άτομο θέλει να το τερματίσει. Και οι δύο πρέπει να είστε εντάξει με το τελικό αποτέλεσμα, οπότε οι γραμμές εμπιστοσύνης και ειλικρινούς επικοινωνίας, είναι βασικές.

Βεβαιώσου ότι είσαι συναισθηματικά έτοιμη

Το περιστασιακό σεξ μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από περιστασιακό εάν δεν είσαι συναισθηματικά προετοιμασμένη. Μερικοί άνθρωποι μπορούν να αποσυνδέσουν την πράξη από το συναίσθημα, αλλά άλλοι αγωνίζονται με αυτό και αυτό είναι εντάξει. Πολλοί από εμάς είμαστε προγραμματισμένοι να αισθανθούμε μια σύνδεση αφού κοιμηθούμε με κάποιον, οπότε πρέπει να βεβαιωθείς ότι είσαι 100% εντάξει με το σεξ που δεν θα οδηγήσει σε κάτι βαθύτερο.

Ασφαλές σεξ — Πάντα

Προφυλακτικά! Όχι μόνο σε εμποδίζουν να κάνεις μωρό με έναν σύντροφο που δεν σε ενδιαφέρει μακροπρόθεσμα, αλλά επίσης φροντίζουν την υγεία των γεννητικών σου οργάνων.

Κράτησε τα μάτια (και την καρδιά σου) ανοιχτά για νέες σχέσεις

Με άλλα λόγια: Μην το πάρεις πολύ άνετα ή μην αποκλείσεις τον εαυτό σου από την εύρεση κάποιου με τον οποίο θέλεις να είσαι πραγματικά. Δεν θέλεις να χάσεις την ευκαιρία να γνωρίσεις κάποιον εκπληκτικό, μόνο επειδή έχεις φίλο μόνο για σεξ.

Μην κοιμάστε μαζί

Το να κοιμάσαι μαζί μπερδεύει τα πράγματα. Θέλεις να συγκρατήσεις τον εαυτό σου από το να συνδεθείς συναισθηματικά, οπότε ο ύπνος δίπλα στον φίλο σου με προνόμια και το ξύπνημα δίπλα του δημιουργεί οικειότητα. Πείτε καληνύχτα, κάνε ένα ντους και κοιμήσου χαλαρή, ικανοποιημένη και απόλυτα άνετη με το γεγονός ότι πήγε σπίτι.

Μην παρουσιάσεις τον συγκεκριμένο φίλο σου στους γονείς σου

Ένας φίλος με προνόμια υποτίθεται ότι είναι προσωρινός. Εάν οι γονείς σου δεν γνωρίζουν ήδη τον «φίλο σου», μην αισθάνεσαι υποχρεωμένη να τον παρουσιάσεις στην οικογένεια ή τους φίλους σου.

Διάβασε και αυτό: 7 κοινοί μύθοι για το σεξ που δεν ισχύουν

Μην τρελαίνεσαι αν βλέπει κάποιαν άλλη

Ο φίλος σου με προνόμια δεν είναι ο σύντροφός σου. Ακριβώς όπως θα πρέπει να κρατάς την καρδιά σου ανοιχτή σε νέες σχέσεις, επιτρέπεται επίσης και σε αυτόν. Εάν ανακαλύψεις ότι ο συγκεκριμένος φίλος σου ενδιαφέρεται για κάποιαν άλλην, αυτό είναι εντάξει επειδή δεν σε απατά. Είσαι επίσης ελεύθερη να γνωρίσεις όποιον θέλεις.

Μην φύγετε από την κρεβατοκάμαρα

Μετά από λίγες νύχτες από αυτό που ελπίζουμε ότι είναι καταπληκτικό σεξ, μην αισθάνεσαι αναγκασμένη να αρχίσεις να κάνεις ραντεβού για πράγματα όπως να πηγαίνετε μαζί για ψώνια ή να δείτε μια ταινία. Κρατήστε τη χημεία σας στην κρεβατοκάμαρα όπου ανήκει. Εάν αποφασίσετε και οι δύο ότι έχετε ισχυρότερα συναισθήματα, αυτό θα συμβεί από μόνο του.