Τα 5 σημάδια που δείχνουν ότι δεν αγαπάς πλέον τον σύντροφο σου

27.02.2021
Τα 5 σημάδια που δείχνουν ότι δεν αγαπάς πλέον τον σύντροφο σου
Λίγα πράγματα είναι πιο τρομακτικά από το να νιώσεις ότι δεν αγαπάς πλέον τον σύντροφό σου, ειδικά αν είστε μαζί για αρκετό χρόνο. Μπορεί να το καταλάβεις στη μέση ενός καυγά ή σε ένα τυχαίο απόγευμα μιας μέρας σαν όλες τις άλλες. Και έτσι, θα πρέπει να σκεφτείς τι θα συμβεί στη συνέχεια. Λοιπόν, πώς συνειδητοποιείς ότι δεν αγαπάς πια κάποιον και ότι μπορείς να αρχίσεις να σκέφτεσαι να αποχωρήσεις από τη σχέση; Οι πιθανότητες είναι ότι τα 5 σημάδια που αναφέρονται παρακάτω θα σου ακουστούν οικεία.

Δεν είναι το πρώτο πρόσωπο που παίρνεις τηλέφωνο όταν σου συμβεί κάτι σημαντικό

Είτε έχεις προσληφθεί είτε απολυθεί από τη δουλειά είτε απλώς θέλεις να στείλεις ένα αστείο meme, λάβε το υπόψη, εάν ο σύντροφός σου δεν είναι το πρώτο άτομο που σκέφτεσαι όταν θέλεις να μοιραστείς κάτι, λέει στο Bustle η ψυχολόγος και οικογενειακή θεραπεύτρια Shari Foos, επισημαίνοντας ότι είναι συχνά ένας από τους πολλούς δείκτες ότι δεν είσαι πλέον ερωτευμένη.

Όπως λέει «μπορεί να είναι εύκολο να συγχέουμε το να σταματάς να είσαι ερωτευμένη με την πλήξη και ακόμη και τη θετική ανεξαρτησία. Οι μακρόχρονες σχέσεις συνήθως υποφέρουν μικρές ή μεγάλες περιόδους κατά τις οποίες ένας ή και οι δύο σύντροφοι είναι"εκτός"μέχρι να συνειδητοποιήσουν τι τους απενεργοποίησε»

Διάβασε και αυτό: Τι να κάνεις αν σου πει "σ'αγαπώ" αλλά εσύ δεν αισθάνεσαι το ίδιο

Ονειρεύεσαι καθημερινά να ξαναγίνεις single

Εάν δεν μπορείς να σταματήσεις να σκέφτεσαι να γνωρίσεις κάποιον άλλο ή να αναρωτιέσαι πώς θα ήταν η ζωή αν ήσουν εντελώς ελεύθερη, πιθανότατα υπάρχει λόγος για αυτό. Οι σχέσεις σίγουρα απαιτούν πολλή δέσμευση - χρόνο, χρήμα, συναισθήματα. Όταν έχεις επενδύσει, όλα τα αισθάνεσαι ότι αξίζουν τον κόπο 100% . Μόλις, όμως, μια σχέση αποδυναμωθεί, αυτή η δέσμευση μπορεί να αρχίσει να φαίνεται περισσότερο σαν θυσία.

Κάνεις σχέδια χωρίς αυτόν

Είτε σκέφτεσαι ένα μέρος που θέλεις να ζήσεις, είτε απλώς ονειρεύεσαι για μελλοντικές διακοπές, λάβε το υπόψη αν πιάνεις τον εαυτό σου να εξαιρείς τον σύντροφό σου από την εξίσωση, λέει η coach διαζυγίων Andrea Javor. Εάν δεν μπορείς να φανταστείς τους δύο σας καθισμένους δίπλα δίπλα στην παραλία ή να απολαμβάνετε ένα νέο διαμέρισμα, θεώρησε το ως ένα σημάδι ότι προτιμάς να εστιάσεις στον εαυτό σου.

Δεν θέλεις να αγγίζει τα πράγματά σου

Ένα άλλο σημάδι ότι η καρδιά σου δεν εκεί πια; Εάν αρχίσεις να αισθάνεσαι κτητική για πράγματα που συνήθιζες να μοιράζεσαι. Για παράδειγμα, μπορεί να «μην σου αρέσει να τρώει το φαγητό σου και να αρχίσεις να βάζεις ταμπέλες στα πάντα στο ψυγείο», λέει η Foos. Και αυτό γιατί δεν είσαι ενθουσιασμένη να συμμετέχεις σε ένα ντουέτο - τουλάχιστον όχι μαζί του.

Εάν η καρδιά σου δεν είναι μαζί του, η Foos λέει ότι μπορεί ακόμη και να ξεφύγεις από το δρόμο σου για να αποκλείσεις τον σύντροφό σου, πιθανώς βρίσκοντας μόνη σου μια γωνία για να ακούσεις μουσική στα ακουστικά σου. Και πάλι, όλοι περνούν φάσεις και κάθε σχέση θα έχει τα πάνω-κάτω. Αλλά αν η τάση αυτή συνεχιστεί για πολύ, ίσως θα πρέπει να παραδεχτείς στον εαυτό σου ότι δεν επενδύεις άλλο σε αυτή τη σχέση.

Επηρεάζεσαι λίγοτερο από τα συναισθήματά του

Εάν, στο παρελθόν, προσπαθούσες να βοηθήσεις τον σύντροφό σου όποτε ήταν λυπημένος ή πηδούσες από χαρά όποτε ήταν χαρούμενος, ίσως παρατηρήσεις ότι τα συναισθήματά του έχουν πλέον μικρότερο αντίκτυπο σε εσένα.

Διάβασε και αυτό: Πώς να βρεις τη χαρά στην καθημερινή σου ζωή (ακόμα κι αν σου φαίνεται αδύνατο

«Η αγάπη παρέχει την υπέρτατη δύναμη της υπερβολικής ενσυναίσθησης, του καθρέφτη και του διδύμου», λέει η Javor. «Όταν οι σύντροφοι δεν αγαπούν ο ένας τον άλλον, δεν έχουν πλέον την ικανότητα να αντιλαμβάνονται τα συναισθήματα ο ένας του άλλου με τόσο πραγματική ένταση».