5 απλά καθημερινά πράγματα που μπορούν να κάνουν τα ζευγάρια για να βοηθήσουν τον γάμο τους να κρατήσει

26.06.2021
5 απλά καθημερινά πράγματα που μπορούν να κάνουν τα ζευγάρια για να βοηθήσουν τον γάμο τους να κρατήσει
Η συγκατοίκηση είναι μια απόφαση που μπορεί είτε να κάνει καλό σε μια σχέση ή ακόμα και να χωρίσει το ζευγάρι. Η διαμονή δύο ανθρώπων κάτω από την ίδια στέγη μπορεί να ακούγεται σαν ένα θέμα που χρειάζεται πολλή δουλειά, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι για τα ζευγάρια για να ξεπεράσουν με επιτυχία αυτή την πρόκληση. Και επειδή θέλουμε να βοηθήσουμε τόσο εσένα όσο και τον σύντροφό σου να διατηρήσετε μια ομαλή σχέση, μοιραζόμαστε μαζί σου 5 πράγματα που πρέπει να κάνουν τα ζευγάρια για να έχουν μια ευτυχισμένη και γαλήνια κοινή ζωή.

Να μοιράζονται τις δουλειές του σπιτιού

Μία μελέτη βρήκε ότι το 56% των παντρεμένων ζευγαριών πιστεύει ότι το να μοιράζεται τις δουλειές του σπιτιού, είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για έναν επιτυχημένο γάμο. Αυτό ισχύει και για ζευγάρια που ζουν μαζί και χωρίς να είναι παντρεμένα.

Οι σύντροφοι μπορούν να δημιουργήσουν τη δική τους μέθοδο για την ανάθεση των καθηκόντων, ανάλογα με τις ικανότητες και τα καθημερινά προγράμματά τους. Μπορούν επίσης να κάνουν μερικές δουλειές μαζί ως μια μορφή παραγωγικής σύνδεσης.

5 σημάδια που φανερώνουν ότι η σχέση σου είναι υγιής

Να συζητούν για τα χρήματα

Όπως και οι δουλειές, τα έξοδα ενός νοικοκυριού πρέπει να θεωρούνται κοινή ευθύνη. Τα ζευγάρια πρέπει να συζητήσουν πώς σκοπεύουν να χωρίσουν τους λογαριασμούς, ανάλογα με τους μισθούς τους. Η οικονομική συζήτηση θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει τα χρέη που είναι σε εκκρεμότητα και τους οικονομικούς τους στόχους.

Οι σύντροφοι πρέπει πάντα να είναι ειλικρινείς για τα οικονομικά θέματα για να αποφύγουν ζητήματα εμπιστοσύνης. Η Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία αναφέρει συμβουλές για το πώς να αποφεύγεις οικονομικούς τσακωμούς, οι οποίες περιλαμβάνουν τακτικές συζητήσεις για να ελέγχει το ζευγάρι τα έξοδα και τα σχέδια αποταμίευσης.

Να μαθαίνουν πώς να αντιμετωπίζουν τις ενοχλητικές συνήθειες ο ένας του άλλου

Όταν τα ζευγάρια αρχίζουν να ζουν μαζί, τότε παρατηρούν κάθε ιδιοτροπία και συνήθεια που τους τη δίνει στα νεύρα – οι βρώμικες κάλτσες στο πάτωμα, το πολύ δυνατό μάσημα, το ροχαλητό και η λίστα συνεχίζεται.

Ένας τρόπος για να αποφύγουν τα ζευγάρια να φρικάρουν είναι να βρουν τρόπους αντιμετώπισης αυτών των ενοχλητικών συνηθειών.

Να μπορούν να περνάνε χρόνο με τον εαυτό τους

Η συμβίωση δεν σημαίνει ότι πρέπει να περνάς κάθε στιγμή μαζί με τον άλλον. Χρειάζεται μια ανάσα και ο χρόνος με τον εαυτό σου είναι υγιής και για τις σχέσεις.

Η μοναξιά επιτρέπει στον εαυτό σου να σκεφτεί πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού σου και θα μπορούσε να σε βοηθήσει να γίνεις καλύτερος άνθρωπος για τους αγαπημένους σου.

Το μεγαλύτερο ψέμα που λένε άντρες και γυναίκες μέσα σε μια σχέση -και όχι μόνο την Πρωταπριλιά- είναι κοινό

Να προσπαθούν να επιλύσουν έγκαιρα τις συγκρούσεις τους - και δεν πρέπει πάντα αυτό να γίνεται πριν τον ύπνο

Τα ζευγάρια μπορούν να κάνουν τα σπίτια τους έναν συναισθηματικά ασφαλή χώρο δημιουργώντας ένα θετικό περιβάλλον και επιλύοντας όλες τις συγκρούσεις.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο Amie M. Gordon, η συμβουλή «Ποτέ μην κοιμάστε θυμωμένοι» είναι ξεπερασμένη. Οι άνθρωποι που είναι αγχωμένοι και εξαντλημένοι είναι πιο επιρρεπείς στο να αντιδρούν αρνητικά. Η Gordon συνιστά να πατήσεις το κουμπί παύσης και να κοιμηθείς, αν χρειαστεί. Οι συγκρούσεις αντιμετωπίζονται καλύτερα όταν και οι δύο σύντροφοι είναι σε καλή ψυχική κατάσταση και υπό καλές συνθήκες.

Νικολέτα Μακρή