5 τρόποι για να δώσεις χώρο στον σύντροφο σου αν στο ζητήσει

07.07.2021
5 τρόποι για να δώσεις χώρο στον σύντροφο σου αν στο ζητήσει
Υπάρχουν πολλές φράσεις που, όταν λέγονται σε μια σχέση, είναι αρκετές για να κάνουν το αίμα σου να παγώσει. Το «Πρέπει να μιλήσουμε» είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Αλλά ίσως το πιο τρομακτικό από όλα είναι όταν ένας σύντροφος ζητά χώρο. Όχι μόνο είναι δύσκολο να καταλάβεις πώς μπορείς να το κάνεις να λειτουργήσει- ειδικά αν ζείτε μαζί - αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει κάθε είδους ανασφάλεια. Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα χρειαστεί να μιλήσετε για το πόσο χρόνο θέλετε και οι δύο να περάσετε μαζί στη σχέση και πόσο χωριστά. Κι ενώ το να δίνεται σε κάποιον χώρος, φαίνεται διαφορετικό σε κάθε σχέση, παρακάτω θα δεις 5 τρόπους για να ξεκινήσετε μαζί αυτό το δύσκολο ταξίδι.

Δημιουργήστε ζώνες «Μην ενοχλείτε»

Για μια πρακτική συμβουλή, σκέψου να δημιουργήσεις μια ζώνη «μην ενοχλείτε» κάπου στο διαμέρισμά σας. Εκεί θα πάς εσύ ή ο σύντροφός σου για να έχετε κάποια ιδιωτικότητα όποτε είναι απαραίτητο.

Μια τέτοια ζώνη θα μπορούσε επίσης να σχετίζεται με την τεχνολογία, όπως για παράδειγμα το να συμφωνήσετε ότι θα σταματάτε να στέλνετε μηνύματα μεταξύ σας μετά από μια συγκεκριμένη ώρα. «Μιλήστε ο ένας στον άλλο για τρόπους με τους οποίους θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε περισσότερο χώρο και να εφαρμόσετε μερικές νέες συνήθειες για να συμβεί αυτό», λέει στο Bustle, η θεραπεύτρια ζευγαριών India Simms,

Στείλτε μεταξύ σας SMS λιγότερο συχνά

Μιλώντας για SMS, θα μπορούσατε επίσης να δημιουργήσετε χώρο, επικοινωνώντας μεταξύ σας λιγότερο συχνά. «Κανείς δεν θέλει να κάθεται στο τηλέφωνό του και να νιώθει σαν να πρέπει να απαντά ένα μήνυμα μετά το άλλο, όλη μέρα», λέει η coach ευεξίας Christina Dufour στο Bustle. Εάν συμφωνήσετε να στέλνετε μηνύματα - ή Ζoom ή κλήσεις - λιγότερο συχνά, μπορεί να δημιουργήσετε αυτήν την αίσθηση του χώρου που λαχταρούσατε και οι δύο.

Κάνε παρέα με τους φίλους σου πιο συχνά

Εάν εσύ και ο σύντροφός σου συνήθως πηγαίνετε παντού μαζί - όπως τείνουν να κάνουν τα ζευγάρια - δες πώς σου φαίνεται να βγαίνεις μόνη σου πιο συχνά, ειδικά αν έχουν περάσει αιώνες από την τελευταία φορά που είδες στενούς φίλους χωρίς τον σύντροφο σου.

«Το να είσαι σε μια υγιή και στενή σχέση δεν απαιτεί να περνάς όλο τον ελεύθερο χρόνο σου μαζί», λέει η ψυχολόγος Isabelle Morley. «Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι πολύ ευεργετικό για τη σχέση εάν και οι δύο σύντροφοι περνούν μόνοι τους χρόνο με άλλα άτομα».

Επίλεξε τα δικά σου σόλο χόμπι

Δημιούργησε τα δικά σου χόμπι που θα χρησιμεύσουν ως αφορμή για να περάσεις χρόνο εκτός σπιτιού. Σκέψου να ακολουθήσεις ένα μάθημα, να περάσεις μια ώρα στο γυμναστήριο, να κάνεις τζόκινγκ στην πόλη ή οτιδήποτε άλλο ακούγεται διασκεδαστικό. Σαν μπόνους μπορείτε να επισημάνετε την περίσταση σε ένα κοινό ημερολόγιο, ώστε εσύ και ο σύντροφός σου να έχετε αργότερα μια εικόνα όλων των στιγμών του μήνα που λειτουργήσατε σόλο.

Κάνε μόνη σου διακοπές

Δεν χρειάζεται να κάνετε ξεχωριστές διακοπές αν αυτό σου φαίνεται περίεργο, αλλά σίγουρα δεν πρέπει να διστάσεις να φύγεις για ένα Σαββατοκύριακο με φίλους. Όπως λέει η Morley, «Αυτό το διάστημα μπορεί να είναι αναζωογονητικό και για τους δύο - επιτρέποντάς σας και στους δύο, να σας λείψει και να εκτιμήσετε ο ένας τον άλλον, καθιστώντας την επανασύνδεση πολύ πιο γλυκιά».