Οι ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις στον σύντροφό σου για έρθετε ακόμη πιο κοντά

14.02.2022
Οι ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις στον σύντροφό σου για έρθετε ακόμη πιο κοντά
Βελτίωσε τη χημεία και αναζωπύρωσε τη σπίθα στη σχέση σας

Το να ξοδεύεις χρόνο, προσπάθεια και ενέργεια για να συνδεθείς με τον σύντροφό σου είναι το κλειδί σε οποιοδήποτε στάδιο μιας σχέσης, είτε είστε μαζί τρεις μήνες, τρία χρόνια ή τρεις δεκαετίες. Εν μέσω των καθημερινών προκλήσεων και ευθυνών που παρουσιάζει η ζωή, ωστόσο, δεν είναι ασυνήθιστο μερικές φορές να σπρώχνουμε τις συναισθηματικές και ρομαντικές μας ανάγκες στο περιθώριο. Ωστόσο, οι ειδικοί συμφωνούν ότι έχει αξία να δεσμευτείς σε μια πρακτική σύνδεσης με τον σύντροφό σου για να αναζωπυρώσεις τη σπίθα και να βελτιώσετε τη χημεία σας.

Ευτυχώς, αυτή η πρακτική μπορεί να είναι τόσο εύκολη όσο να κάνεις μερικές βασικές ερωτήσεις για να χτίσεις συναισθηματική σύνδεση. Σύμφωνα με τον κλινικό ψυχολόγο Gary Brown, μια γνήσια, ειλικρινής συζήτηση επιτρέπει στον σύντροφό σου να ξέρει ότι νοιάζεσαι γι 'αυτόν, καθώς προάγει τη συμπόνια, την ενσυναίσθηση και την αγάπη.

Δες παρακάτω τις 10 ερωτήσεις για να δημιουργήσεις συναισθηματική σύνδεση στη σχέση σου:

Αν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε την τέλεια μέρα σου —ή την τέλεια ζωή σου— πώς θα έμοιαζε;
Αυτή η ερώτηση δίνει στον σύντροφό σου μια ευκαιρία για να συζητήσει ανοιχτά μαζί σου τις ελπίδες, τα όνειρα και τις επιθυμίες του. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να σε βοηθήσει να τον κατανοήσεις καλύτερα και να συνδεθείς με τον σύντροφό σου.

Ποιος είναι ένας τρόπος με τον οποίο σε απογοήτευσα που δεν μου έχεις ποτέ ή που αισθάνεσαι ότι δεν έχει επιλυθεί; Πώς μπορώ να το φτιάξω;
Το να είσαι ευάλωτη με τον σύντροφό σου μπορεί να φαίνεται τρομακτικό, αλλά αυτό είναι πολύ πολύτιμο για την καλλιέργεια και τη διατήρηση μιας αίσθησης οικειότητας. Η δυσαρέσκεια καταστρέφει τη λίμπιντο, επομένως η προσπάθεια αποκατάστασης με ταπεινότητα μπορεί να σας φέρει πιο κοντά.

Για τι θα ήθελες να σε εκτιμούν;
Εάν δεν είμαστε ανοιχτοί σχετικά με τις συναισθηματικές μας ανάγκες, η δυσαρέσκεια μπορεί να αρχίσει να συσσωρεύεται. Όλοι έχουν πράγματα για τα οποία θα ήθελαν να εκτιμηθούν περισσότερο. Αφιερώνοντας χρόνο για να ρωτήσετε τον σύντροφό σου για το για ποιο στοιχείο θα ήθελε να τον εκτιμούν, τον προσκαλείς να μιλήσει ελεύθερα και ειλικρινά για τα θέλω, τις ανάγκες και τις προσδοκίες του.

Αν μπορούσες να αλλάξεις ένα πράγμα στο πώς μεγάλωσες, ποιο θα ήταν αυτό;
Αυτή η ερώτηση προκαλεί προβληματισμό και ευπάθεια, κάτι που είναι απαραίτητο για να ευδοκιμήσει η σχέση σας. Επιπλέον, αφιερώνοντας χρόνο για να μάθεις για τις προκλήσεις του συντρόφου σου, σου επιτρέπει να δώσεις έμφαση και να τις υποστηρίξεις πιο αποτελεσματικά.

Υπάρχει κάποια δραστηριότητα ή εμπειρία που θα θέλεις να κάνουμε μαζί; Υπάρχει κάτι νέο ή διαφορετικό που θέλεις να μάθεις ή να εξερευνήσεις;
Καθώς περνάς περισσότερο χρόνο με τον σύντροφό σου, μπορεί να αρχίσεις να πιστεύεις ότι τον γνωρίζεις μέσα και έξω. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει απαραίτητα (ούτε πρέπει να ισχύει). Για να ανανεώσετε τη ρουτίνα σας και να μάθετε περισσότερα ο ένας για τον άλλον, η ψυχοθεραπεύτρια Renee Sher-McMeans συνιστά να δοκιμάσετε νέες δραστηριότητες και εμπειρίες μαζί για να διατηρήσετε τη σχέση σας διασκεδαστική, φρέσκια και συναρπαστική.

Όταν ανησυχείς για κάτι, τι σε βοηθά να νιώσεις καλύτερα;
Όλοι νιώθουμε ανήσυχοι και αγχωμένοι κατά καιρούς και η υποστήριξη ενός αγαπημένου προσώπου μπορεί να μας καθοδηγήσει σε τέτοιες δυσκολίες. Ρωτώντας τον σύντροφό σου για το πώς αντιμετωπίζει το άγχος θα σου μια δώσει ουσιαστική εικόνα για το πώς να τον υποστηρίξεις καλύτερα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Τι σε κάνει να νιώθεις πιο αγαπητός;
Τα ζευγάρια συχνά χωρίζουν εξαιτίας μιας απλής παρεξήγησης σχετικά με το πώς να κάνουν ο ένας τον άλλον να νιώσει ότι τον αγαπούν. Δεδομένου ότι οι άνθρωποι αισθάνονται ότι τους αγαπούν με διαφορετικούς τρόπους, είναι σημαντικό να κατανοήσεις γιατί και πώς ο σύντροφός σου προτιμά να λαμβάνει αγάπη και να προσαρμόσεις ανάλογα την επικοινωνία σας.

Τι είναι κάτι που πάντα ήθελες να κάνεις αλλά δεν το έχεις κάνει ακόμα; Τι σε έχει σταματήσει;
Αυτή η ερώτηση μας επιτρέπει να αναλογιστούμε τις μελλοντικές μας ελπίδες και επίσης τι μας εμπόδισε να κυνηγήσουμε τις επιθυμίες μας. Με άλλα λόγια, όταν έχεις μια βαθύτερη κατανόηση του συντρόφου σου, μπορείς να τον υποστηρίξεις και να τον ενθαρρύνεις να ωθήσει τον εαυτό του έξω από τη ζώνη άνεσής του και να δοκιμάσει νέα πράγματα, ώστε να μπορέσει να πετύχει τα όνειρά του και να αντιμετωπίσει τους φόβους του.