Η επιστημονική απάντηση στην ερώτηση "πότε θα τον ξεπεράσω;"

31.07.2020
Η επιστημονική απάντηση στην ερώτηση "πότε θα τον ξεπεράσω;"
Μια έρευνα δίνει την απάντηση στο φλέγον ερώτημα

Αν αυτόν τον καιρό πέρασες την πολύ επίπονη διαδικασία του χωρισμού, αρχικά να σου πούμε κουράγιο. Είναι πολύ πιθανό να πονάς, να στεναχωριέσαι και να αναρωτιέσαι πότε θα ξανανιώσεις καλά. Σίγουρα, αυτό που θα έχεις ακούσει να λένε ξανά και ξανά, είναι πως ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός. Πόσος χρόνος όμως χρειάζεται για να ξεπεράσεις των πρώην σου;

Δες και αυτό: Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεπεράσεις ένα χωρισμό

Την απάντηση φαίνεται πως έδωσαν οι επιστήμονες, μετά από έρευνα που έγινε με συμμετέχοντες φοιτητές του Πανεπιστημίου Monmouth στο New Jersey, όπου φάνηκε ότι το 71% των συμμετεχόντων χρειάστηκαν 11 εβδομάδες για να ξεπεράσουν το πρώην ταίρι τους. Τι σημαίνει αυτό; Ότι μέσα σε 11 εβδομάδες, είχαν και πάλι θετικά συναισθήματα, διαμόρφωσαν μηχανισμούς διαχείρισης της θλίψης και ένιωσαν την ανάγκη να διευρύνουν τον κύκλο γνωριμιών τους.

Αυτό το είδες; Για αυτούς τους λόγους μπορεί να είναι καλύτερο να είσαι single

Αξίζει να σημειωθεί πως ο χρόνος αυτός ίσχυε για την πλειοψηφία των περιπτώσεων, ανεξάρτητα από το ποιος από τα μέλη του ζευγαριού πήρε την απόφαση του χωρισμού.

Φυσικά, το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης έρευνας δε μπορεί να ταιριάξει σε όλες ανεξαιρέτως τις περιπτώσεις, καθώς κάθε περίπτωση είναι μοναδική. Παράγοντες όπως το πόσο καιρό διήρκησε η σχέση και το πόσο έντονα ήταν τα συναισθήματα επηρεάζουν το χρόνο που θα χρειαστεί κανείς για να να ξεπεράσει αυτά τα συναισθήματα και να νιώσει και πάλι καλά.