5 προειδοποιητικά σημάδια για το μέλλον της σχέσης σου - Μην τα χάσεις

5 προειδοποιητικά σημάδια για το μέλλον της σχέσης σου - Μην τα χάσεις
Είναι απολύτως φυσιολογικό να αναρωτιέσαι αν η σχέση σου θα κρατήσει. Και υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί δείκτες σχετικά με το τι κάνει μια σχέση δυνατή ή αδύναμη, αλλά συχνά παραβλέπουμε μια από τις πιο βασικές και προφανείς αιτίες προβλημάτων: πώς περνάτε τον χρόνο σας μαζί;

Παρακάτω θα δεις 5 προειδοποιητικά σημάδια ότι η σχέση σου δεν θα κρατήσει, από το πώς περνάτε μαζί τον χρόνο σας.

Τα τρυφερά SMS αρχίζουν να ξεθωριάζουν

Ειδικά με την επικοινωνία, είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι το να εκφράζεις την αγάπη και τη φροντίδα σου για τον σύντροφό σου πρέπει να είναι μια τακτική συμπεριφορά. Η αποστολή ενός απλού SMS λέγοντας «Σ 'αγαπώ» ή ένα κομπλιμέντο για το χαριτωμένο ρούχο που φόρεσε στη δουλειά, μπορεί να διαρκέσει μόνο 2 δευτερόλεπτα, αλλά μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Αν παρατηρήσεις ότι ο σύντροφός σου δεν στέλνει μηνύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας ή της εβδομάδας, ή ότι δεν σου ανταποδίδει την αγάπη σου στα SMS του, αυτό μπορεί να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι.

Τα σημάδια που θα μπορούσαν να είναι ένα σημάδι ότι βρίσκεσαι σε μια σχέση συνεξάρτησης

Έχετε διαφορετικούς ορισμούς του «περνάω καλά»

Ένα άλλο ενδεικτικό σημάδι είναι αν εσύ και ο σύντροφός σου έχετε διαφορετικές ιδέες για το τι σας κάνει να περνάτε καλά. Εσύ και ο σύντροφός σου δεν χρειάζεται να μοιράζεστε κάθε ενδιαφέρον για να περάσετε καλά ως ζευγάρι. Μπορείτε και οι δύο να κάνετε πράγματα μόνοι σας και να έχετε ξεχωριστά χόμπι (Στην πραγματικότητα, αυτό είναι καλό). Είναι πρόβλημα, ωστόσο, αν είστε τόσο διαφορετικοί που κυριολεκτικά δεν μπορείτε να κάνετε σχέδια μαζί.

Σε κατηγορεί όταν τα πράγματα πάνε στραβά

Άργησες για το σινεμά; Ξέχασες κάτι στο σπίτι; Σημείωσε πώς λειτουργεί ο σύντροφός σου σε αυτές τις λιγότερο από ιδανικές στιγμές. Αν κλείσει το τηλέφωνο, σε κατηγορήσει με οργή και υβριστική συμπεριφορά, το πιθανότερο είναι ότι δεν προμηνύεται κάτι καλό για το μέλλον. Συμπεριφορές όπως αυτές, τείνουν να προβλέψουν το τέλος μιας σχέσης με τρομερή ακρίβεια.

Βλέπεις αλλαγές στη συμπεριφορά

Η αρχή μιας νέας σχέσης ονομάζεται συχνά «φάση του μήνα του μέλιτος» και είναι σίγουρο ότι οι μήνες του μέλιτος δεν μπορούν να διαρκέσουν για πάντα.

Παρόλο που αυτά τα αρχικά συναισθήματα συνεχούς ενθουσιασμού μπορεί να ηρεμήσουν με την πάροδο του χρόνου, υπάρχει μια σημαντική διαφορά μεταξύ αυτών των συναισθημάτων που χάνουν την ένταση και αυτών των συναισθημάτων που εξαφανίζονται εντελώς. Εάν εσύ ή ο σύντροφός σου παρατηρήσετε μια αλλαγή στις εκδηλώσεις στοργής, θέλοντας να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί, μπορεί να είναι καιρός να αξιολογήσετε εάν είστε και οι δύο ακόμα ευτυχισμένοι στη σχέση.

Τα σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση σου είναι στην πραγματικότητα "βομβαρδισμός αγάπης"

Πάντα αποσπάται η προσοχή σου όταν είσαι μαζί του

Μήπως αντί να μιλάτε με τον νέο σου σύντροφο, βρίσκεστε να κοιτάτε το κενό, να αναρωτιέστε τι κάνουν οι φίλοι σας ή — το χειρότερο από όλα — να ελέγχετε το τηλέφωνό σας; Αν ναι, μάλλον πρέπει να παραδεχτείς ότι μπορεί να μην ταιριάζετε. Θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι δεν συνδέεστε, ότι δεν αισθάνεστε άνετα ή ότι δεν είστε έτοιμοι να επενδύσετε στη σχέση. Εάν το άλλο άτομο είναι επίσης στο τηλέφωνό του, μπορείτε κάλλιστα να δώσετε ένα τέλος στα πράγματα από τώρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 11.06.2023 - 11:25