Είσαι single στα 40 και δεν σου αρέσει; Αυτά είναι τα 5 πράγματα που ίσως πρέπει να επανεξετάσεις

05.10.2023
Είσαι single στα 40 και δεν σου αρέσει; Αυτά είναι τα 5 πράγματα που ίσως πρέπει να επανεξετάσεις
Όλες οι σχέσεις έχουν το ρίσκο τους, όποια στιγμή και αν τις ξεκινάς. Μέρος της ζωής και οι όποιες στεναχώριες ή ευκαιρίες που προκύπτουν (είτε χάνονται είτε κερδίζονται). Εδώ θα ασχοληθούμε με την περίπτωση που φτάνεις τα 40 σου χρόνια και είσαι μόνη. Αν δεν είναι από δική σου επιλογή, γιατί, φυσικά υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο, μπορούμε να δούμε μήπως αναγνωρίσουμε τι μπορεί να φταίει.

Μήπως είναι η στιγμή όπου θα μπορούσες να σκεφτείς και να αξιολογήσεις εάν κάποιες από τις συνήθειές σου σε εμποδίζουν να βρεις το κατάλληλο ταίρι; Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πέντε συγκεκριμένες συνήθειες που ενδέχεται να σε κρατούν κάπως πίσω στην όλη διαδικασία



Ζεις στο παρελθόν

Πιθανότατα έχεις αφιερώσει περισσότερ χρόνο από όσο έπρεπε σε προηγούμενες σχέσεις. Τι πήγε, όμως, στραβά; Γιατί δεν πέτυχε; Αρχικά, ας παραδεχτούμε πως οι αναμνήσεις μπορεί να είναι ανακουφιστικές, αλλά μπορούν επίσης να μας κρατήσουν ομήρους του παρελθόντος.

Προκύπτουν λοιπόν τα εξής ερωτήματα: Αναπολείς συνεχώς μια σχέση του παρελθόντος, εξιδανικεύεις μια παλιά αγάπη ή συγκρίνεις νέους πιθανούς συντρόφους με κάποιον από το παρελθόν σου;

Η στιγμή που θα αποφασίσεις να βγάλεις αυτά τα ροζ γυαλιά και θα κοιτάξεις μπροστά είναι η στιγμή που θα ξεκινήσεις να ανοίξεις το δρόμο για κάτι νέο.

Γιατί η επιλογή να είσαι single είναι μια γενναία πράξη αυτοεκτίμησης

Ψάχνεις τον «Κύριο Τέλειο»

Η αναζήτηση του «Τέλειου» μπορεί να είναι μια ανακουφιστική σκέψη αν πιστεύεις ότι όντως θα τον βρεις κάποια στιγμή. Αλλά εδώ προκύπτει ένα άλλο ζήτημα και αυτό είναι πως η προσκόλληση σε αυτήν την εξιδανικευμένη εκδοχή του «Τέλειου» μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Γιατί η αλήθεια είναι ότι καθώς μεγαλώνουμε, τείνουμε να γινόμαστε πιο προσαρμοστικές στους τρόπους μας και λιγότερο ευέλικτες στις προσδοκίες μας. Αλλά το να είσαι πρόθυμη να εξερευνήσεις σχέσεις εκτός της ζώνης άνεσής σου, μπορεί να οδηγήσει σε απροσδόκητες συνδέσεις. Και αυτές με τη σειρά τους μπορεί να οδηγήσουν σε αυτό που σου ταιριάζει.

5 φαινομενικά «αθώες» ερωτήσεις με τις οποίες μπορεί να φέρουμε κάποιον σε δύσκολη θέση

Δεν βγαίνεις από τη ζώνη άνεσής σου και την ευκολία

Γνωρίζεις ότι βγαίνοντας από τη ζώνη άνεσής σου και την ευκολία, μπορεί πραγματικά να ενισχυθεί η μαθησιακή ικανότητα του εγκεφάλου σου; Το λέει και η επιστήμη.

Η αλήθεια είναι ότι όταν κάνεις κάτι άγνωστο ή προκλητικό, ο εγκέφαλός σου παράγει τον νευροδιαβιβαστή ντοπαμίνη, η οποία όχι μόνο σε κάνει πιο ευτυχισμένη αλλά και ενισχύει τις γνωστικές σου ικανότητες.

Γιατί λοιπόν έχει σημασία αυτό;

Εάν επιμένεις στην ίδια παλιά σου ρουτίνα - ίδια μπαρ, ίδια χόμπι, ίδιος κύκλος φίλων - απλώς χάνεις νέες εμπειρίες. Και ξέρεις τι άλλο χάνεις; Να γνωρίσεις νέους ανθρώπους που θα μπορούσαν να φέρουν χαρά και ενθουσιασμό στη ζωή σου.

Αγνοείς τη διαίσθησή σου

Γνώριζες ότι τα ένστικτά μας είναι ένα εξελικτικό εργαλείο που έχει σχεδιαστεί για να μας προστατεύει από τον κίνδυνο; Ωστόσο, πολλές από εμάς επιλέγουμε να το αγνοήσουμε όταν πρόκειται για σχέσεις. Γιατί, απλά, δεν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα μιας σχέσης που δεν λειτουργεί.

Κι όμως, η αγνόηση της διαίσθησής σου μπορεί να οδηγήσει σε παρατεταμένη δυστυχία. Γι' αυτό πρέπει να ξέρεις ότι αν αισθάνεσαι συνεχώς άβολα με κάποιον, είναι συνήθως σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά.

Θέλεις να κάνεις μια μεγάλη αλλαγή στον εαυτό σου; Απαλλάξου από αυτές τις 5 συνήθειες

Βιάζεσαι να προχωρήσεις τα πράγματα

Φαντάσου ότι γνωρίζεις κάποιον και μέσα σε μια εβδομάδα, έχεις ήδη προγραμματίσει τις πρώτες σας διακοπές μαζί. Ο ενθουσιασμός είναι λογικός και σε κάνει να νομίζεις ότι βρήκες αυτό που έψαχνες.

Το πιθανότερο είναι να βρεθείτε σύντομα σε αδιέξοδο, επειδή δεν αφιέρωσατε ποτέ χρόνο για να μάθετε τα βασικά ο ένας του άλλου. Το θέμα είναι ότι όταν βιαζόμαστε, ενεργούμε από φόβο και απόγνωση, όχι από αγάπη ή κατανόηση.

Τελευταία τροποποίηση στις 05.10.2023 - 13:40